Les informatie

Informatie over rijles bij Autorijschool Waterman

Autorijschool Waterman heeft als doel om jou tot een veilige en verantwoorde bestuurder op te leiden. Uiteraard zijn de examennormen daarbij van groot belang, maar veel belangrijker is dat straks veilig en verantwoord de weg op gaat zodra je je rijbewijs hebt gehaald.

Onze rijlessen worden met zorg opgebouwd, zodat je efficiënt naar het examen toe wordt voorbereid.

Om met de opleiding personenauto te beginnen dient u 16,5 jaar of ouder te zijn. Een rijbewijs haal je niet zomaar. Het is daarom belangrijk om je rijopleiding te volgen bij een enthousiaste rij-instructrice waar je je op je gemak bij gemak voelt. Wij verzorgen voor jou een kwalitatief goede opleiding om zo snel mogelijk je rijbewijs te halen.

Gedurende de gehele opleiding wordt een praktijk leskaart bijgehouden. Op deze manier kunnen de rij-instructeurs precies zien welke verrichtingen u beheerst en/of aandacht nodig heeft.

Wat kan ik verwachten bij de praktijklessen?

Elke leerling heeft een ander leertempo, daar houden wij altijd rekening mee. Nadat je een proefles hebt gehad maken wij een inschatting van het aantal lessen dat je nodig zult hebben.

Wanneer je start met je rijlessen zijn er verschillende stappen om te auto te leren kennen en beheersen. Je start met het gas geven, schakelen, stuurtechnieken en het veilig leren stoppen en wegrijden.

Zodra je een aantal stappen onder controle hebt gaan we over tot een nieuwe stap. Op deze manier leer je in je eigen tempo, blijven de lessen uitdagend (en niet saai) totdat je klaar bent voor je rijexamen.

Ook zijn er een aantal bijzondere verkeerssituaties die je zal gaan oefenen zoals de hellingproef, fileparkeren, recht achteruit rijden en keren op smalle rijbanen Een rijles duurt 60 minuten.

Elke les volg je met je vaste rijinstructrice in dezelfde auto. Je kunt per rijles betalen of voor een pakket. Bekijk hier onze tarieven.